Koljić pogodio za vodstvo, Craiova uspjela izgubiti

Rumunski šampionat, 26. kolo

Koljić pogodio za vodstvo, Craiova uspjela izgubiti

Craiova je nakon poraza u od Steaue u prošlom kolu, danas u 26. kolu rumunskog šampionata ugostila Astru i upisala novi poraz.

Bio je to duel trećeplasirane (Craiova) i četvrtoplasirane (Astra) ekipe rumunske Ligue 1, a na kraju su gosti slavili rezultatom 1:2.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, a onda je nakon pet minuta igre u drugom naš Elvir Koljić doveo Craiovu u prednost od 1:0.

On je iskoristio odbijanac i lagano zatresao nebranjenu mrežu, ali njegov gol se ispostavio nedovljnim za Craiovu.

Astra je poravnala na 1:1 u 76. minuti preko Llullakua, da bi preokret gostima donio rezervista u ekipi Craiove Donkor koji je u 89. minuti postigao autogol.

Treba istaći da je Elvir Koljić odigrao svih 90 minuta za Crioavu, ali da je danas imao nešto drugačiju ulogu nego inače. Naime, više je djelovao po boku dok je iskusni Cristea (pojačanje Craiove) bio u vrhu napada.

Craiova je i nakon ovog poraza ostala treća sa 45 bodova, dok sada Astra na četvrtom mjestu ima tri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi