Craiova sa Koljićem i bez njega nije ista ekipa

Sa šest golova najbolji strijelac tima

Craiova sa Koljićem i bez njega nije ista ekipa

A. Beganović

Domaćim susretom sa Clujom, ujedno i derbijem kola, Craiova našeg Elvira Koljića okončala je prvi dio sezone.

Nakon 15 odigranih kola Craiova se sa 32 osvojena boda nalazi na 2. mjestu tabele. Steaua je vodeća sa dva boda više, tako da ekipa našeg reprezentativca na kraju ipak na odmor može otići zadovoljna.

Međutim, Koljićev izostanak zbog teške povrede u ovom klubu nisu mogli nadoknaditi. U šest utakmica sa Koljićem osvojili su 18 bodova, a u devet bez njega samo 14.

Zanimljivo je i da je sa šest pogodaka u prvih šest kola bosanskohercegovački napadač uz Alexandrua Cicaldaua najbolji strijelac ekipe, te da njegova zamjena, hrvatski napadač koji je doveden nakon Koljićeve povrede, u devet odigranih utakmica nije postigao pogodak.

Svjesni su u Craiovi da im je za bolji rezultat nedostajao Koljić i svi s velikim nestrpljenjem očekuju njegov povratak.

"Puno nam nedostaje Elvir, vrlo dobar igrač koji je do povrede postizao mnogo golova i doista nam nedostaje. Došao je Ivan Mamut, mnogo se trudi, ali ako si napadač i ne zabijaš, onda ti je teško. Nadam se da će u budućnosti početi zabijati golove i da će nam biti od pomoći", rekao je za rumunske medije odbrambeni fudbaler Craiove Nicusor Bancu.

Top Komentari

Sanagoal
A kako ide Elvirov oporavak ? Kad se vraca na teren?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi