Koljić uraganski krenuo: Kao dijete sam maštao o Željezničaru

Sjajni napadač Krupe za SportSport.ba

Koljić uraganski krenuo: Kao dijete sam maštao o Željezničaru · Intervju

Kad neko zna - zna. Nekoliko puta do sada Elvir Koljić je pokazao da se radi o jednom od najboljih napadača u Premijer ligi BiH, a to je dokazao i proteklog vikenda u Bijeljini, gdje je Krupa zahvaljujući njegovim golovima osvojila vrijedan bod.

S nova dva pogotka Koljić (23) je ujedno izbio i na čelo liste strijelaca, no šanse da se tu i zadrži su minimalne s obzirom da je transfer u inostranstvo sve izvjesniji. Interesovanje su pokazali Rangers i Panathinaikos, a da se on pita, potpuno bi mu bilo svejedno u kojem će klubu nastaviti karijeru.

"Sezonu nikada nisam bolje otvorio, iskreno nisam očekivao da će me ovako dobro ići, ali možda je ključ i u tome što igramo otvorenije. Čim imate više šansi, veća je šansa i da ćete postići gol. Šta da kažem, hvala Bogu da ovako dobro ide", javio se Elvir Koljić za SportSport.ba, pa se potom osvrnuo na svoju prošlosedmičnu partiju protiv Radnika.

"Ne znam koliko je poznato, ali tu sam utakmicu odigrao onako više na svježinu. Prethodno sam imao problema sa povredom i nisam trenirao nekoliko dana, a na kraju sam zaigrao, i eto, ispalo je odlično. Golovi? Posebno je dobar onaj iz slobodnjaka, mada ni drugi nije loš..."

Do kada se vidite u Krupi?

"Teško je to predvidjeti, ne znam stvarno. Zainteresovano je nekoliko klubova, ponajviše Glasgow Rangers i Panathinaikos, a vrijeme će pokazati hoće li nešto na kraju od toga biti. Velikani su u pitanju, tako da bi mi bilo svejedno da mogu birati u koji da idem."

Šta vam je donijela epizoda u Poljskoj?

"Jedno veliko iskustvo koje će mi sigurno biti od pomoći u karijeri. Poljska je jedan drugi svijet, uslovi i finansije su na mnogo većem nivou i igrati u takvoj sredini je bilo užitak. Doduše, nisam mnogo, jer je planove pokvarila nesretna povreda koja je došla odmah na početku."

Je li vam teško palo što Lech nije otkupio ugovor?

"Ma, ne... Dogovor s klubom je bio takav, nije to za mene bilo ništa nepredviđeno, tako da sam bio spreman na to. To je sada iza mene, fokusiran sam na ono što dolazi."

Jeste li i vi kao klinac maštali da jednog dana igrate u Željezničaru, Sarajevu...?

"Haha, jesam. Od malena sam volio Željezničar, kasnije je bilo i nekih priča da dođem na Grbavicu, ali ostalo je na tome."

Interesantno je da ste rođeni u Španiji, Valladolidu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za vrijeme rata moji roditelji su izbjegli u Španiju, tako da sam se tamo rodio. Bili smo u Španiji sve do možda 1999. godine, nakon čega smo se vratili u BiH. Radim na tome da dobijem španski pasoš, ali nije baš lako", završio je Koljić koji je na američkoj turneji debitovao i za "A" reprezentaciju BiH. 

Top Komentari

milojko
Nije ti ni sad kasno
18 7
adem kozic
Daj bože da dođe ovo do Želje i da te uzmu odmah !!
15 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi