Koljić već na sedam golova, Krupa pravo osvježenje lige

Krupa bolja od Olimpica

Koljić već na sedam golova, Krupa pravo osvježenje lige

Edmir Škorić

Nogometaši Krupe ostvarili su novu pobjedu u debitanskoj sezoni u Premijer ligi BiH.

Krupa je prvo otkrovljenje Premijer lige i novi član elitnog društva bh. klubova danas je stigao do druge pobjede i nakon pet kola ima osam bodova. 

Opet ih je do pobjede vodio sjajni Elvir Koljić, koji je s dva nova gola stigao do brojke od sedam premijerligaških golova i usamljen je na listi najboljih strijelaca.

Od početka utakmice Krupa je diktirala tempo igre i stvarala šanse. Koljić je u osmoj imao šansu, ali je odbrana Olimpica uspjela da otkloni opasnost. Nekoliko minuta kasnije, Koljić puca preko gola.

U 16. minuti je Koljiću poništen gol, a u 18. minuti Dujaković puca pored gola. Dobru šansu je imao upravo Dujaković u 30. minuti nakon greške Bandovića, no ostalo je 0:0 do 32. minute, kada je Milanović izborio penal i doživio težu povredu. 

Siguran s bijele tačke bio je sjajni Koljić, čiji udarac Bandović ipak nije mogao da zaustavi. U 41. minuti Čomor ubacuje, Cvijanović loše reaguje i propada još jedna šansa za Krupljane.

Ni u nastavku Olimpic nije mogao ništa, a Krupi je pobjedu ovjerio Koljić novim golom u 61. minuti. Ostalo je 2:0, iako je Krupa mogla da bude i uvjerljivija, no sigurno su izabranici Slobodana Starčevića zadovoljni s novom pobjedom.

Olimpic ostaje na tri boda koja je ostvario protiv Čelika u prošlom kolu. 

Krupa - Olimpic 2:0 (Koljić 34 - penal, 61)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Ilić, Jašarević, Koljić, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Aleksić, Milanović, Mirković. 

Olimpic: Bandović, Holi, Turković, Kobiljar, Mahović, Milović, Šahović, Mašić, Lelić, Zolj, Vrdoljak.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi