Koln golom u 91. minuti spriječio Schalke da se izdvoji na vrhu tabele Bundeslige
Schalke je vodio do 91. minute sa 1:0

Ekipa Davida Wagnera je propustila sjajnu priliku

Koln golom u 91. minuti spriječio Schalke da se izdvoji na vrhu tabele Bundeslige

S. Pašalić, foto: EPA

Schalke je u 7. kolu Bundeslige ugostio Koln i remizirao rezultatom 1:1.

Gosti su nešto bolje otvorili meč i prvi nešto opasnije zaprijetili, ali je Schalke nakon toga preuzeo inicijativu i napadao, ali se na poluvrijeme otišlo ipak rezultatom 0:0.

Nastavak je donio dosta uzbuđenja, a prvu odličnu priliku da stigne do vodstva je imao Koln kada je Terodde u 58. minuti sjajno šutirao, ali je golman Schalkea sjajno intervenisao i spasio svoju mrežu.

Ipak, Schalke je prvi postigao gol, a desilo se to u 72. minuti kada je Serdar pogodio za 1:0.

Schalke je nakon toga napadao i u 89. minuti imao priliku da sve riješi, ali je Burgstaller pogodio stativu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To se osvetilo domaćima u 91. minuti kada je Koln izveo korner, a Jonas Hector je postigao gol za 1:1, što je bio i konačni rezultat.

Tako je Schalke propustio priliku da se izdvoji na vrhu tabele sa 16 bodova, pa sada ipak ima 14, koliko imaju i Bayern, Freiburg, Leipzig i Leverkusen.

Top Komentari

Blokiran
Schalke zvani nagazna mina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi