Bayern teže od očekivanog do pobjede protiv Paderborna, Schalke šokirao RB Leipzig
Coutinho je danas bio jedan od najboljih igrača Bayerna

Bavarci su trenutno vodeći tim lige

Bayern teže od očekivanog do pobjede protiv Paderborna, Schalke šokirao RB Leipzig

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 6. kolu Bundeslige stigao na gostovanje kod Paderborna i slavio rezultatom 3:2.

Bavarci su od početka krenuli po pobjedu, a već u 7. minuti su mogli stići do vodstva, ali je Lewandowski propustio stopostotnu priliku.

Ipak, u 15. minuti Bayern stiže do 1:0 kada je nakon sjajne asistencije Coutinha, Serge Gnabry postigao gol. Gosti su nakon toga dominirali, ali do poluvremena se rezultat nije mijenjao.

Ekipi Nike Kovača je trebalo deset minuta u nastavku da povede sa 2:0, a ovaj put je Gnabry asistirao za Coutinha koji je postigao gol.

Paderborn je u 68. minuti uspio smanjiti na 2:1 kada je Proger postigao gol, ali je Lewandowski jedanaest minuta kasnije povisio na 3:1.

U 84. minuti Paderborn je ponovo uspio smanjiti, ovaj put na 3:2, a fenomenalan gol je postigao Jamilu Collins. Na kraju se ispostavilo da je to bio i konačan rezultat iako je Bayern imao još nekoliko prilika da poveća svoje vodstvo.

Schalke je napravio veliko iznenađenje i upisao sigurnu pobjedu u gostima kod RB Leipziga rezultatom 3:1.

Sane, Harit iz penala i Matondo su bili strijelci protiv do ovog kola vodećeg tima lige, a Forsberg je pogodio za domaće.

Bayer Leverkusen je također u gostima bio bolji od Augsburga sa 3:0 autogolom Niederlechnera i golovima Vollanda i Havertza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bilo je ovo kolo gostiju pa su tako pobjede upisali i Borussia Monchengladbach protiv Hoffenheima rezultatom 3:0 i Wolfsburg protiv Mainza rezultatom 1:0.

Golove za Borussiju su postigli Plea, Thuram i Neuhaus, a strijelac jedinog gola za Wolfsburg je bio Tisserland. Ermin Bičakčić je ostao na klupi Hoffenheima i nije ulazio u igru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi