Kolo diskutabilnih odluka, najviše ih bilo u Tuzli

Kontroverzne situacije

Kolo diskutabilnih odluka, najviše ih bilo u Tuzli

Edmir Škorić

U proteklom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine bilo je nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka.

U subotu od 17 sati odigrani su susreti 29. kola i donosimo pet najdiskutabilnijih situacija.

Na petom mjestu je situacija kada je mogao biti dosuđen penal za Željezničar u meču protiv Travnika, ali nije.

Bojan Puzigaća je izborio i sam realizirao penal za bordo tim u Vitezu (kod rezultata 1:0), ali o tome da li je bilo kontakta kada je Puzigaća srušen može se raspravljati.

Penal za Radnik u Ugljeviku protiv Čelika je, u najmanju ruku, diskutabilan i to imate priliku vidjeti na snimku. Ahmetović je kod Slobode možda fauliran, tražili su igrači Slobode penal, ali se sudija Vladimir Bjelica nije oglasio.

Bila je još jedna situacija u kojoj su Tuzlaci tražili penal, ali on nije dosuđen. Dosta kontroverzi izazvala je odluka pomoćnog sudije da poništi gol Komarčevića protiv Slobode u finišu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uostalom, procijenite sami, a svakako da će ove odluke biti na rasmatranju na sastanku Komiteta za suđenje NFSBiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.