Kolo (ne)sreće: Kako u Leipzigu kažnjavaju igrače?

Trener Rangnick uveo originalnu metodu

Kolo (ne)sreće: Kako u Leipzigu kažnjavaju igrače?

Njemački stručnjak Ralf Rangnick je ovog ljeta započeo svoj drugi mandat na klupi RB Leipziga, a sa sobom je ovaj put donio i "kolo (ne)sreće".

Naime, ovaj 60-godišnji Nijemac je pronašao novi, originalan način kažnjavanja igrača, koji kaznu zasluže kršenjem kupske discipline ili lošim partijama.

Tako Rangnick o vrsti kazne odlučuje pomoću "točka" kojeg igrači okreću i na taj način sami sebi određuju sankciju.

U zavisnosti od toga na kojem polju se točak zaustavi, kazne mogu biti: Rad u klupskoj prodavnici, posao vodiča tokom obilazaka stadiona, košenje trave na pomoćnim terenima, treniranje u baletskoj opremi, donošenje poklona za stručni štab ili posluživanje u klupskoj kafeteriji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Orignalno, nema šta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi