Kolo u znaku komšijskih derbija, lider u Sanskom Mostu

Danas i sutra utakmice 11. kola 1. lige FBiH

Kolo u znaku komšijskih derbija, lider u Sanskom Mostu

Osim premijerligaških danas i sutra dosta zanimljivih mečeva ponudit će nam i jedanaesto kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je da jedanaesto kolo sa sobom nosi četiri lokalna derbija koji će se igrati u Sanskom Mostu, Banovićima, Bugojnu i Gabeli.

Prvi od četiri pobrojana komšijska derbija igrat će se na stadionu u Sanskom Mostu gdje će gostovati lider Jedinstvo. Još uvijek neporaženi Bišćani imaju jedan bod viška u odnosu na Bratstvo, odnosno dva u odnosu na Slobodu.

U Banovićima će u još jednom kantonalnom derbiju gostovati upravo Bratstvo iz Gračanice, dok će se treći u nizu i ujedno derbi začelja igrati na Jakliću u Bugojnu a sastat će se domaća Iskra i fenjeraš Troglav.

Najbliže gostovanje imat će Čapljina koja će morati do obližnje Gabele na noge GOŠK-u.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gradina će bodove spasa tražiti protiv Igmana koji polako dolazi sebi, dok će Sloboda priključak za vodećim Jedinstvom pokušati zadržati trijumfom u Orašju.

Rudar Kakanj ima ulogu favorita protiv Radničkog iz Lukavca, dok najlakši posao očekuje Branitelj koji na domaćem terenu dočekuje Mladost iz Doboj Kaknja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.