Kolumbija bolja od Paragvaja, prva pobjeda za SAD

Utakmice drugog kola Copa Americe

Kolumbija bolja od Paragvaja, prva pobjeda za SAD

Endin Čaušević

Reprezentacija Kolumbije sinoć je savladala ekipu Paragvaja (2:1) u utakmici drugog kola grupne faze Copa Americe.

Kolumbija je sinoć stigla do svoje druge pobjede na Copa Americi, a ovaj put slavili su protiv selekcije Paragvaja. Kolumbijci su do vodstva stigli već u 12. minuti utakmice kada je mrežu Paragvaja zatresao Carlos Bacca na asistenciju Jamesa Rodrigueza.

Nakon postignutog pogotka Kolumbijci su nastavili sa incijativom, te su stvorili nakon toga nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao sve do 30. minute. Cardona je bio u ulozi asistenta, a vodstvo Kolumbije udvostručio je James Rodriguez.

Paragvaj je u drugom poluvremenu utakmice pokušao što prije da se rezultatski vrati u utakmicu, ali je Kolumbija dobro čuvala svoju mrežu. Ipak, u 71. minuti Paragvaj je smanjio na 2:1 preko Ayale, ali to je bilo sve što su Paragvajci uradili u ovoj utakmici.

Kolumbija je prva u grupi A sa šest bodova, dok je Paragvaj na trećoj poziciji sa jednim osvojenim bodom.

U drugoj utakmici ove grupe Sjedinjene Američke Države slavile su ubjedljivo sa 4:0 protiv Kostarike. Ovo je bila prva pobjeda za domaćina Copa Americe. SAD je poveo u devetoj minuti golom Dempseyja iz penala, a do kraja prvog dijela Jones i Wood su povisili na 3:0.

Konačan rezultat utakmice postavio je Zusi u 87. minuti utakmice. SAD je sada drugoplasirani u grupi A sa tri boda, dok je Kostarika na posljednjem mjestu bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi