Suarezov šou protiv Meksika: Slobodnjak, panenka i za kraj fudbalska magija!
Foto: Screenshot

"Rabona" Urugvajca obišla svijet

Suarezov šou protiv Meksika: Slobodnjak, panenka i za kraj fudbalska magija!

Meksiko i Urugvaj su sinoć na stadionu NRG u Houstonu odigrali prijateljski meč koji je apsolutno protekao u znaku Luisa Suareza. 

Urugvaj je slavio rezultatom 4:1, a najzaslužniji za trijumf svoje reprezentacije je bio sjajni napadač Barcelone koji je sinoć pokazao svu raskoš svog fudbalskog talenta.

Poveo je Urugvaj preko Gimeneza u 21. minuti, ali samo četiri minute kasnije Jimeneza sa bijele tačke pogađa za poravnanje Meksika.

A onda je na scenu stupio Luis Suarez.

Prvo je u 32. minuti fantastični Suarez postigao prelijep pogodak iz slobodnjaka za novo vodstvo Urugvaja, da bi na 3:1 povisio pet minuta prije odlaska na odmor. Ovaj put je pogodio sa bijele tačke, ali na zaista majstorski način - panenkom.

Na odmor se otišlo vodstvom Urugvaja od 3:1, a onda je Luis Suarez u 59. minuti izveo još jednu majstoriju.

Ovaj put nije postigao gol, ali je zato uputio genijalnu asistenciju za Pereira koji je postavio konačnih 4:1. Suarez je uputio sjajan centaršut "rabonom", a Pereiru nije bilo teško pogoditi glavom mrežu gola Meksika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti