Kolumbija nakon 12 godina srušila Argentinu

Messi i društvo nemoćni na otvaranju Copa Americe

Kolumbija nakon 12 godina srušila Argentinu

Edmir Škorić

Argentina je na otvaranju Copa Amerike poražena sa 2:0 od Kolumbije.

Lionel Messi i društvo su u Fonte Novoj poraženi od Kolumbijaca i ovo je Argentini bio prvi poraz na otvaranju ovog takmičenja još od 1979. godine.

Iako je Scalonevija ekipa imala nešto više od igre, Kolumbijci su se dobro branili, David Ospina sjajno je branio, a u posljednjih 20-ak minuta Kolumbija zabija dva gola i pobjeđuje Argentinu prvi put nakon 12 godina.

Roger Martinez je u 71. minuti postigao vodeći gol za Kolumbiju, da bi u 86. minuti Duvan Zapata poslao Armanija po loptu u mrežu za konačnih 2:0.

U grupi B pored ove dvije selekcije nalaze se još Paragvaj i Katar. Argentina u narednom kolu za četiri dana igra protiv Paragvaja.

D

Top Komentari

Śmeker007
Hahahahah, jos najbolje je neki dan pisu protiv Nikaragve postigao cini mi se 3 gola, pa moze protiv takvih ekipa, a cim ozbiljan protivnik onda je gotovo nigdje ga... ??
3 6
Dino_2000
Gledao sam sinoć utakmicu, Messi samo što primi loptu na zemlji je,ubiše braća,nisu mu dali oka otvoriti.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi