Kolumbija preokretom do Brazila

Ekvador i Čile jednom nogom na SP

Kolumbija preokretom do Brazila

Velikim preokretom u posljednjih 25 minuta, Kolumbija je osvojila jedan bod, dovoljan da izbori plasman na SP u Brazilu. Čile je imao ogromnih 0:3 nakon prvog poluvremena dvoboja u Barranquilli, a onda je u 66. minuti isključen Carmona. Samo tri minute kasnije Gutierrez postiže prvi gol za domaće.

Završnica utakmice pripada napadaču Monaca, Falacao je zabio dva puta sa bijele tačke za konačnih 3:3 i veliko slavlje navijača Kolumbije.

Minimalnu, ali super važnu pobjedu ostvario je i Ekvador. Montero je na isteku prvih pola sata savladao Musleru pa Urugvaj ima tri boda manje. Urugvaj je ostao na 22 boda, tri manje i od Čilea. S obzirom da Čile i Ekvador igraju međusobno u zadnjoj rundi, nula je dovoljna i jednima i drugima za odlazak u Brazil. Urugavaj će na peto mjesto i u dodatne kvalifikacije.

Bez teoretske šanse za SP ostala je Venezuela, jedina selekcija koja je odigrala svih 16 utakmica i već završila kvalifikacije. Venezuela je odigrala kao domaćin samo 1:1 protiv Paragvaja. Argentina je bila sigurna protiv Peura i svoje mjesto u Brazilu, osigurala je ranije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti