Kolumbija spremna za SP

Kolumbija spremna za SP

Osam kolumbijskih gradova, koji će ugostiti SP za igrače do 20 godina starosti, spremni su prihvatiti više od 300.000 turista koji će posjetiti zemlju tokom manifestacije.

Armenia, Barranquilla, Bogota, Cali, Cartagena, Manizales, Medellin i Pereira su gradovi odabrani za organizaciju SP-a koje će biti održano od 29. jula do 20. augusta.

Turisti će tokom posjete Koumbiji također moću uživati u historiji i kulturi Kartage, ekoturizmu i plažama blizu Barranquille, kao i trgovini i  noćnom životu u Bogoti, Medellinu i Cali, saopćeno je iz Proexporta.

U međuvremenu FIFA-ini službenici su posjetili stadione i trening kampove te južnoameričke zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.