Svi pričaju o pobjedi Engleske, a šta ćemo sa potezima Southgatea i Hendersona nakon meča?

Za svaku pohvalu

Svi pričaju o pobjedi Engleske, a šta ćemo sa potezima Southgatea i Hendersona nakon meča?

Iako je reprezentacija Engleske sinoć porazila Kolumbiju nakon penala i plasirala se u četvrtfinale Mundijala te su selektor Gareth Southgate i vezista Jordan Henderson imali razloga za veliko slavlje, oni su nakon meča ostali čvrsto na zemlji.

Bili su veoma brižni prema uplakanim reprezentativcima Kolumbije koji nisu mogli sakriti tugu nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva, pa su im prišli i pokušali ih utješiti. Vezisti Liverpoola čak nije bilo mrsko otići do klupe Kolumbije gdje je tješio uplakanog Jamesa Rodrigueza koji zbog povrede nije igrao na ovom meču.

Ovo je svakako potez za svaku pohvalu u duhu pravog fair playja i sigurno da će se to kad-tad vratiti Englezima koji nisu htjeli ispasti bahati i na lijep način su se oprostili od Kolumbijaca.

Podsjetimo, Engleska sada igra u četvrtfinalu protiv Švedske, a ukoliko prođe u polufinalu će igrati protiv Hrvatske ili Rusije.

Naravno, na Otoku ovih dana vlada veliko uzbuđenje i sigurno da svi sa nestrpljenjem iščekuju naredni nastup Harryja Kanea i kompanije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi