Nakon 10 godina sarajevski derbi ponovo bez publike

Tada je na Koševu bilo 0:0

Nakon 10 godina sarajevski derbi ponovo bez publike

Edmir Škorić

Zbog epidemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini će se do kraja mjeseca igrati bez publike.

Najprije su u RS-u donijeli takvu odluku, a sada je nezvanično i Nogometni savez BiH odlučio da se naredna dva kola odigraju bez prisustva publike.

To znači da će 23. i 24. kolo Premijer lige biti odigrano pred praznim tribinama, a mečevima će imati pravo da prisustvuju samo zvanična lica.

Ujedno će to značiti da se derbi između Sarajeva i Željezničara igra na praznom Koševu i to će biti prvi put od 2010. godine da će duel starih rivala proteći bez navijača, ujedno drugi put u historiji, s tim da se ranije dešavalo da zbog ovih ili onih razloga jednom derbiju ne prisustvuju gostujući navijači.

Naime, 12. maja 2010. godine je Apelaciona komisija Nogometnog saveza BiH odlučila da se igra bez prisustva publike jer je FK Sarajevo kažnjeno s tri utakmice bez gledatelja zbog nereda protiv Širokog Brijega, a pred sablasno praznim tribinama derbi je tada završen rezultatom 0:0.

Derbi je na programu za nešto manje od dvije sedmice, a prethodno će Plavi ugostiti Čelik na praznoj Grbavici, dok će prazno Koševo također ugostiti Zvijezdu 09 narednog vikenda.

I tada je, baš kao sada, to bila jako bitna utakmica u borbi za titulu, a na kraju je uspješniji bio tim s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Odgodite derbi!!
9 1
bahlje
Ionako klubovi plaćaju kazne zbog publike, zbog bakljada , raketa , nacionalizma ... ovako će uštediti ;)
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.