Komentarisao Ronaldovo isključenje, pa se morao izvinjavati ženama
Portugalac je zaplakao nakon crvenog kartona (Foto: EPA)

Komentar mu proglašen seksističkim

Komentarisao Ronaldovo isključenje, pa se morao izvinjavati ženama

M. Šljivak

Crveni karton kojeg je Cristiano Ronaldo dobio u meču Lige prvaka protiv Valencije je glavna tema svih evropskih medija.

Svi su složni da je Portugalac prestrogo isključen, a posebno su ljuti fudbaleri Juventusa koji ne mogu da vjeruju zbog čega je njihov saigrač isključen.

Tako je Emre Can komentarisao crveni karton riječima:

"Je li to trebao da bude crveni karton? Saznao sam da je to samo zbog toga što ga je povukao za kosu. Nismo žene, pustite nas da igramo fudbal", rekao je Emre Can.

Ove riječi su izazvale veliku pažnju. Optužen je za seksizam, pa je Can odlučio da se izvine svim ženama koje su se uvrijedile.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Žao mi je zbog komentara nakon sinoćnje utakmice. Moje riječi nakon isključena Cristiana Ronalda su izazvale određene komentare, pa želim reći da mi fokus nije bio na ponižavanju žena, jer su one i fudbal kojeg igraju jednaki našem. Svi koji me poznaju, jako dobro znaju da imam veliko poštovanje prema ženama. Moja namjera je bila da stanem iza svog saigrača i da ukažem na grešku koja je mogla utjecati na utakmicu. Izvinjavam se ako je moj komentar nekog uvrijedio", napisao je Can na Instagramu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
U kakvom ja bolesnom s svijetu zivim, jedva cekam da sotonistima dodje kraj, jedva rat sveti cekam
3 18
IzgubljeniSlon
Kod nas žene znaju gdje im je mjesto.
7 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi