Komisija predlaže kandidata 15. novembra

Dan uoči sjednice Izvršnog odbora NSBiH

Komisija predlaže kandidata 15. novembra

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 16. novembra trebala bi dobiti novog selektora, nakon što je istekao ugovor Mehmedu Baždareviću.

Neslužbeno, dan ranije 15 članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza dobit će od formirane Komisije u članstvu Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović prijedlog, a do sada su obavili razgovore sa najtrofejnijim bosanskohercegovačkim stručnjakom Amarom Osimom i aktuelnim šefom struke švicarskog Servettea Mehom Kodrom.

Ukoliko ne obave razgovor s nekim novim kandidatom u narednim danima, premda je izbor vrlo sužen, jedino će ova dva imena biti u opciji za Mešinog nasljednika.

Nezvanično, obojica su trebala poslati podroban plan i program u kojem bi pobliže pojasnili svoju viziju vođenja nacionalnog tima i razvoja bh. fudbala u suštini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kako bilo, još devet dana imat će članovi komisije da odaberu u ovome trenutku najbolje i najisplativije rješenje.

Da bi ga izabrali, novom selektoru potrebno je 12 glasova čelnika bh. kuće fudbala. Pitanje je međutim šta će se desiti u situaciji ako prijedlog Komisije ne naiđe na odobravanje većine članova IO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi