Zvanično poznata imena članova Komisije za sudije i suđenje

Kao što je SportSport.ba i najavio

Zvanično poznata imena članova Komisije za sudije i suđenje · Zvanično

Endin Čaušević

U Sarajevu je danas održana šesta redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na današnoj sjednici birali su članovi 13 stalnih Komiteta, a između ostalog izabrani su i članovi Komiteta za sudije i suđenje, koji je uz Komitet za takmičenje pod najvećom lupom bh. javnosti.

Nogometni savez Federacije BiH dao je četiri člana, dok je Fudbalski savez RS dao dva člana.

Kao što je SportSport.ba najavio prije nekoliko dana u Komitet za sudije i suđenje izabrani su Elmir Pilav, Adnan Alispahić, Miro Hrkač, Hrvoje Turudić, Duško Vujičić i Robert Zrilić.

Podsjećamo, prethodni Komitet za sudije i suđenje NSBiH činila su tri člana i to Elmir Pilav, Robert Zrilić i Hrvoje Turudić.

Što se tiče Takmičarske komisije tu su izabrani ušan Marković, Mirsad Drljević, Ivan Frljić, Suad Salibašić, Mile Mandić i Vladimir Glavaš.

Oglasi

Također, nakon dnevnog reda Izvršni odbor NSBiH usvojio je i sljedeće:

1. Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 5. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 09. 06. 2021. godine.

2. Prijedlog odluka o:
a) Imenovanju članova tri komiteta Izvršnog odbora NS BiH za mandatni period od 2021. do 2025. godine, (Komitet za takmičenje, Komitet sa sudije i suđenje i Pravni komitet) dok će se članovi ostalih komiteta imenovati naknadno.
b) Izmjenama i dopunama Pravilnika o radu stalnih komiteta Izvršnog odbora i pravnih tijela NS BiH,
c) Izmjenama i dopunama Pravilnika o sudijama i suđenju NS BiH,
d) Izmjenama i dopunama odluke o kalendaru takmičenja PŽL BiH 2021/22.
Takmičarska sezona u PŽL će početi 14/15.8.2021.
e) Izmjenama i dopunama Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

3. Informacija o do sada poduzetim aktivnostima na projektu uvođenja VAR tehnologije. Imenovana je Komisija koja će u roku od 30 dana pripremiti ponude, finansijski okvir te VAR tehnologiju koja bi bila najprihvatljivija za primjenu. Planirano je da se VAR tehnologija na domaćim terenima počne primjenjivati od sezone 2022/23.

Treba dodati da je redovnom šestom sjednicom Izvršnog odbora NSBiH predsjedavao predsjednik Vico Zeljković.

Top Komentari

Sierra_Leone1946
MAFIJA
8 0
emadsarajevo2021
Bas sve kriminalci izabrani a promjenili se i pravilnici kako bi u ostale komitete mogli gurati uhl**** neobrazovane. Čuj VAR i komisija. Ko bolje prati to je formirano prije 2 godine i Jad Pilav je bio u tom komitetu. Napravili i projekat a sad novi komitet. Boze kriminalaca.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti