Uskoro izbor članova stalnih komiteta IO FSBiH: Članovi moraju ispunjavati određene uslove

Uskoro izbor članova stalnih komiteta IO FSBiH: Članovi moraju ispunjavati određene uslove

Adnan Beganović

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na narednoj sjednici trebao bi izabrati nove članove 13 stalnih Komiteta.

Komitet za financije, Komitet za takmičenje, Tehnički komitet, Komitet za sportsku medicinu, Komitet za sudijei suđenje, Komitet za omladinski fudbal, Komitet za ženski fudbal, Komitet za futsal, Komitet za status igrača i transfer, Pravni komitet, Komitet za stadione i sigurnost, Komitet za medije i Komitet za marketing i TV su stalni Komiteti Fudbalskog saveza BiH koji će uskoro dobiti nove članove.

Entiteski savezi će Izvršnom odboru krovnog saveza dostaviti svoje prijedloge, a prije toga područni i kantonalni savezi će entitetskim dostaviti svoje liste prijedloga.

Shodno tome Fudbalski savez Federacije Bosne i Hercegovine je odredio rok za dostavu prijedloga od strane kantonalnih saveza koji je potom prolongiran do 23. juna, odnosno do sutra.

"Utvrđuje se novi rok za dostavljanje prijedloga kandidata za imenovanje članova komiteta IO FSBiH za novi mandatni period sa dokazom o ispunjavanju potrebnih uslova i to do 23. juna", iz Fudbalskog saveza BiH su prije nekoliko dana obavijestili kantonalne saveze.

I upravo ovaj dio "sa dokazom o ispunjavanju potrebnih uslova" sasvim sigurno će biti pod lupom javnosti jer u nekim ranijim periodima dešavalo se da za članove komiteta budu izabrani oni koji ne ispunjavaju uslove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako su recimo u Komitetu za sudije i suđenje, koji se najviše nalazi pod lupom bosanskohercegovačke sportske javnosti, svojevremeno članovi bili i oni koji nisu.  ispunjavali uslove potrebne za imenovanje, a koji su jasno naglašeni u Pravilniku Fudbalskog saveza BiH o sudijama i suđenju.

"Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH (u daljem tekstu: Komitet) čini do šest članova, koji se biraju od instruktora suđenja I kategorije. NS Federacije BiH predlaže četiri člana, a FS Republike Srpske predlaže dva člana, koje imenuje Izvršni odbor NS/FS BIH. Komitetom predsjedava i radom rukovodi predsjednik Komiteta. Mandati predsjednika i potpredsjednika su rotirajući obavezno svakih 16 (šesnaest) mjeseci. Komitet odluke donosi prema odredbama Statuta i Pravilnika o radu komiteta IO NS/FS BiH. Poslove sekretara Komiteta i stručnih organa Komiteta obavlja uposlenik Odjela za sudije NS/FS BiH", navodi se u Pravilniku o sudijama i suđenju", nevedeno je u pomenutom Pravilniku pa se nadamo da se takve stvari u interesu fudbala, neće više ponavljati.

Top Komentari

RZ88
Svaka cast za sliku. Ovo je izmedju redova i prava slika koja trenutno opisuje savez. Bit ce ovo sve gore i gore.
5 0
Gari Garinča
Nogometni savez je pun lažnih eksperata bez ikakvih referenci.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi