Fudbalska Federacija BiH puca po šavovima, sve više je nezadovoljnih

Čeka se Izvršni odbor

Fudbalska Federacija BiH puca po šavovima, sve više je nezadovoljnih

A. Beganović

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici koja bi trebala biti održana početkom narednog mjeseca, tačnije 2. jula, izabrat će nove članove 13 stalnih Komiteta.

U proteklim danima u kantonalnim, područnim i entitetskim savezima upravo je delegiranje članova za 13 stalnih Komiteta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bilo u centru pažnje.

Lobiralo se sa svih strana, pogotovo u Federaciji Bosne i Hercegovine. "Favorita" je svako imao, a prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba u Fudbalskom savezu Federacije BiH došlo je do "pucanja" zbog prijedloga koji su poslani Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH na usvajanje.

A, da je tako govori o odluka Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona donešena na dan održavanja sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Federacije na kojoj su usvojene liste kandidata za Komitete Fudbalskog saveza BiH.

Nezadovoljni načinom izbora prijedloga Fudbalskog saveza Federacije BiH Odbor za Hitnost Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona je održao hitnu sjednicu na kojoj je odlučio da svoje prijedloge stavi van snage.

"Fudbalski savez Tuzlanskog kantona na telefonskoj sjednici Odbora za hitnost, održanoj 23. juna sa početkom u 13:00 sati, donio je Odluku da se predloženi kandidati za Komisije Fudbalskog saveza Federacije BiH i Fudbalskog saveza BiH stavljaju van snage, odnosno povlače iz procedure. Razlog postupka opravdavamo nezadovoljstvom prilikom raspodjele komisija FSFBiH i komiteta FSBiH, jer smatramo da je Fudbalski savez Tuzlanskog kantona više nego zapostavljen, te samim tim ne želimo da učestvujemo u radu", navodi se u Odluci Odobra za hitnost Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona.

Međutim, to nije sve što se tiče sve naglašeniji problema u Federaciji BiH, odnosno kantonalnim savezima, Tako je i u Fudbalskom savezu Unsko-sanskog kantona kako SportSport.ba saznaje vladajuća garnitura izgubila većinu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Na posljednoj sjednici Izvršnog odbora pao je Dnevni red. Samo predsjednik ovog kantonalnog saveza bio je za njegovo usvajanje, dok je sedam članova IO glasalo protiv usvajanja Dnevnog reda. Članovi IO tražili su nadopunu Dnevnog reda nezadovoljni prijedlozima članova komisija za Fudbalski savez Federacije BiH. Tražili su svojevrsnu "nadopnu" prijedloga, no predsjednik nije udovoljio njihovom zahtjevu, odnosno nije htio tu tačku uvrstiti u Dnevni red pa je "oboren" i onaj koji je ranije odobren.

Također, svjedocimo smo da situacija nije sjajna ni u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo, gdje je nedavno ostavku podnio i predsjednik, ali članovi IO su mu nekoliko dana kasnije dali puno povjrenje. Sve u svemu, situacija u Federaciji BiH nikako nije dobra i ko zna šta u budućnosti se može dešavati.

Top Komentari

emadsarajevo2021
Vi se ovdje palite na Vicu ili Begica. Oni su u savezu nebitni likovi. Begic je čuvao da se savez ne raspadne prije a Vico ima zadatak da rasturi sto prije. Savezom upravljaju likovi iz sjene koji su tu vise od 20 god poput Pilava , Mirse Drljevica , Ede Bakovica, Nihada Hodzica i Sl. A podržavaju ih opet članovi Izvrsnog odbora Irfan Durić, Fudo Čolpa , Iljo Dominkovic, Milorad Lale i Sl. I ovo je jedina istina ko upravlja savezom vise od 20 godina.
5 0
Brazuka
Istina je da dolaskom Vice zeljkovica savez ide u nikad veću provaliju. On lobira, ucjenjuje, klubovi se gase što se ranije nikada nije desilo. Nažalost. On je kupio sve, medije, bh .fanatikose i sve ostalo
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti