Komitet za takmičenje donio odluku: Na Piroti sve 'čisto', Travniku tri boda protiv Zrinjskog!

Veziri će i naredne sezone igrati Omladinsku Premijer ligu

Komitet za takmičenje donio odluku: Na Piroti sve 'čisto', Travniku tri boda protiv Zrinjskog!

S. Mlaćo

Juniori NK Travnik u posljednjem kolu Omladinske Premijer lige savladali su novog prvaka HŠK Zrinjski sa minimalnih 1:0, te tako ovjerili opstanak u ligi.

Ipak, nakon meča na Piroti žalbu je uputio FK Radnik iz Bijeljine koji je sa Čelikom putnik u niži rang. Naime, iz Radnika su uputili žalbu smatrajući da su za domaći tim nastupala dva igrača koja nisu imala pravo nastupa.

Radi se o Šaćiru Baltiću i Rami Dautoviću, ali čini se da od toga neće biti ništa i da je na Piroti sve bilo reguralno.

Naime, Komitet za takmičenje danas je donio odluku o registraciji meča 1:0 za Vezire koji će tako prema svemu sudeći i naredne sezone igrati u elitnom rangu bh. nogometa za juniore.

Ovu informaciju nakon danas održane sjednice potvrdio je za SportSport.ba predsjednik Komiteta za takmičenje Suad Salihbašić.

"Utakmica je registrovana postignutim rezultatom s ozirom da je na prethodnoj sjednici odbijena žalba FK Radnik. Danas je utakmica regiostrovana postignutim reziltatom i to je obaveza Komiteta. Radnik ima tri dana roka za žalbu, s obzirom da je potrebno da se to što prije završi. Nakon toga će odluka postati pravosnažna", kazao je Salihbašić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Podsjetimo, juniori Travnika su sezonu završili na desetom mjestu sa 32 osvojena boda, dok je Radnik završio 13-ti sa 29.

Iza oba kluba nisu se oglašavali, ali to će se sigurno desiti već u narednim danima.

Top Komentari

Gari Garinča
Uvijek muljaža. Jada i bijede.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi