Juniori NK Travnik na pragu opstanka, Beganović sretan zbog važne pobjede

Na Piroti u važnom meču pala Slavija

Juniori NK Travnik na pragu opstanka, Beganović sretan zbog važne pobjede

S. Mlaćo

Korak bliže opstanku u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje napravili su danas juniori NK Travnik.

Veziri su pred svojim navijačima savladali Slaviju 2:1, iako su gosti prvi poveli. Mlade nade Travnika ipak se nisu predavale i na kraju su imali razloga za slavlje.

Ovom pobjedom došli su na korak do opstanka, što je svakako veliki uspjeh za ovaj klub. Trener juniora Vezira Adnan Beganović nije krio zadovoljstvo zbog ostvarene važne pobjede.

"Jako nervozna utakmica. Oba tima se bora za opstanak i to je bilo i očekivano. Naše poluvrijeme poluvrijeme je bilo jako loše. Dosta netačnih pasova, nepovezane igre i onda primamo pogodak. Ipak, uspjeli smo se dići i u 45. minuti doći do izjednačenja. U drugom poluvremenu smo krenuli na sve ili ništa jer smo znali da nam bod ništa ne znači. Puno bolji je bio protok lopte, igrali smo veoma kvalitetno i lucidnost Berina Čatića je bila dovoljna za taj pogodak. Imali smo pored tog pogotka i još četiri sjajne prilike, no umor i nervoza su očigledno stvorili probleme momcima u završnici. Ipak, moramo biti zadovoljni", kazao je Beganović za SportSport.ba.

Veziri su na pragu opstanka u elitnom rangu.

"Teoretski nam je potreban još jedan bod. Ukoliko Radnik danas izgubi od Sarajeva, onda smo i zvanično ostali, bez obzira na rezultate u posljednja dva kola".

Ističe da bi opstanak u društvu najboljih bh. juniorskih klubova bio veliki uspjeh za klub, mlade momke, te i njega kao jako perspektivnog trenera.

"Svakako da je to veliki uspjeh. Kako za mene samog kao trenera, tako i za klub, te ove momke koji su kroz cijelu sezonu davali maksimum, kako ovdje tako i u seniorskoj ekipi. Lijepo je igrati Premijer ligu. Ekipe su kvalitetne, uslovi za odigravanje utakmica sjajni i može se napredovati u svakom pogledu", dodao je Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Prvi strijelac Vezira je Berin Čatić koji je postigao 14 pogodaka, a Dženis Karić je dodao pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi