Kompany konačno odlučio hoće li preuzeti Tottenham i saopštio je svojim kolegama!

Sve je jasno

Kompany konačno odlučio hoće li preuzeti Tottenham i saopštio je svojim kolegama!

Esmer Oštraković

Već dugo je jedna od glavnih tema u Engleskoj, osim one ko će biti novi trener Chelseaja, ko će preuzeti ekipu Tottenhama.

Nakon što je otkaz dobio i čovjek koji je bio privremeni trener, na njegovo mjesto postavljen je novi privremeni trener, što je zaista nevjerovatno.

Dugo se govorilo da je glavni kandidat za preuzimanje Tottenhama trenutni trener Burnleya koji ovu ekipu vodi zaista fenomenalno, a to je Kompany.

Bivši igrač Manchester Cityja konačno je donio odluku o toj ponudi, te ju je saopštio svojim kolegama, ali i čelnicima Burnleya.

Kako prenose engleski mediji, Kompany je jasno rekao da ostaje u Burnleyu i da se želi što bolje pripremiti za rad u ovom klubu u narednoj sezoni.

Uprava Burnleya mu je zahvalila na tome, te su mu obećali veliku slobodu i pomoć u narednom prijelaznom roku kako bi sastavio što bolji tim.

Oglasi

Ne želi uprava Burnleya da odmah bude tim koji će ispasti u Championsihp, nego žele da budu respektabilan tim u Premiershipu.

Kada je riječ o Tottenhamu, Stellini koji je bio privremeni trener u ovom timu dobio je otkaz.

On je trebao privesti sezonu kraju, a uprava kluba na čelu sa Levyjem pregovara sa kandidatima, te bira trenera za novu sezonu.

Ipak, nakon katastrofalnog poraza od Newcastlea jučer, Levy je odlučio da otpusti i privremenog trenera Stellinija.

Nevjerovatna je to odluka od strane Levyja jer je jasno da je Tottenham izgubio sve šanse za Ligu prvaka i da nije previše bitno ko će voditi klub do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, to je odluka vlasnika i mora se poštovati, a još je zanimljivije to ko će preuzeti klub do kraja sezone.

Naime, to će biti Ryan Mason, te će on preuzeti odgovornost da sezonu privede kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi