Bahatost koju fudbalski svijet ne pamti, nakon takve izjave neće igrati više ni minute za Tottenham

Agent rekao šta igrač želi

Bahatost koju fudbalski svijet ne pamti, nakon takve izjave neće igrati više ni minute za Tottenham

Endin Čaušević

Fudbaleri Tottenhama doživjeli su jučer pravu katastrofu na St. James Parku gdje ih je Newcastle deklasirao sa 6:1. U redovima londonskog kluba je totalni raspad jer pojedini igrači već razmišljaju o odlasku iz kluba, no u centru pažnje je Emerson Royal koji ne bira sredstva kako da svima da do znanja da želi otići iz Tottenhama.

Tottenham je sinoć nakon svega dvadesetak minuta utakmice gubio protiv Newcastlea sa 5:0 i već tada je bilo jasno da tri boda ostaju na St. James Parku.

Jedini utješni pogodak za goste iz Londona postigao je Harry Kane, dok je konačan udarac Tottenhamu zadao Wilson golom za 6:1 i jedan od najtežih poraza ovog kluba u posljednjim godinama.

Jasno je da Tottenhamu ne ide i da su potrebne promjene kako bi se vratila dobra atmosfera u klub. Već sada je jasno da će se i igrački kadar itekako mijenjati na ljeto, a pojedini igrači su već sami sebi "presudili".

U prvom planu nalazi se Emerson Royal koji zbog povrede jučer nije igrao protiv Newcastlea, ali čini se da je ovaj Brazilac već odigrao svoje u dresu Tottenhama.

Emerson se našao na žestokom udaru kritika navijača Tottenhama zbog izjava njegovog agenta. On ne krije da Brazilac svim silama želi da napusti klub na ljeto, ali je Tottenham itekako ponizio svojim izjavama.

Oglasi

"Postoji ogromna mogućnost da će Emerson napustiti Tottenham već ovog ljeta. Želimo da se to desi i nemamo razloga to kriti. Vjerujemo da je vrijeme za iskorak u karijeri i da Emerson ide u klub koji će se boriti za trofeje", rekao je Emerson Zulu i dodao.

"Cilj nam je da Emerson potpiše za nekog velikana jer to zaslužuje. Smatram da bi bio odlično pojačanje za Real Madrid jer takvi klubovi mu više pristaju".

Izjave Emersonovog agenta šokirali su navijače Tottenhama koji već sada traže da se Brazilac suspenduje i da više i ne igra do kraja ove sezone.

Emerson s Tottenhamom ima ugovor do ljeta 2026. godine, no očito je da već sada želi da napusti klub. U Tottenham je stigao prije dvije godine iz Barcelone za 25 miliona eura, a u prethodne dvije sezone baš se i nije proslavio svojim igrama i smatraju ga kao jednim od najvećih promašaja u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, očito je da Emerson i njegov agent vjeruju da je on ove sezone igrao fantastično dok razmišljaju o tome da bi mu najviše odgovaralo na kraju da potpiše za Real Madrid.

U dosadašnjem dijelu sezone Emerson je za londonski klub odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, te je zabio dva gola i dodao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi