Konačno i malo lijepih vijesti za navijače Chelseaja: Silva produžio ugovor

Brazilski defanzivac

Konačno i malo lijepih vijesti za navijače Chelseaja: Silva produžio ugovor

Eldar Ganibegović

Brazilski defanzivac Thiago Silva produžio je ugovor s Chelseajem.

Londonski klub ovu vijest potvrdio je na svojoj zvaničnoj stranici, a ugovor sada važi do ljeta 2023. godine.

"Zadovoljstvo mi je što igram u Chelseaju. Nisam mislio da ću tri godine ostati u Londonu, ali sam veoma sretan zbog toga. Hvala klubu na prilici koju mi daje. Ja ću nastaviti da pružam maksimum od sebe", poručio je Silva.

Podsjetimo, 37-godišnji Silva je u Chelsea stigao u ljeto 2020. godine kao slobodan igrač iz francuskog PSG-a u kojem je proveo osam godina nakon što je u Evropi ranije nastupao za Milan, moskovski Dinamo i Porto.

Karijeru je počeo u mlađim uzrastima Fluminensea, da bi u rodnoj zemlji još nosio dresove Futebola, Juventudea i prvog tima Fluminensea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S PSG-om je Silva osvojio nevjerovatnih 25 trofeja (francuska liga, kup, Liga kup, Superkup), ali najvažniji trofej u klupskoj karijeri sigurno je došao s Chelseajem - Liga prvaka, a s Plavcima je osvojio još i trofej evropskog Superkupa, pa se prelazak u Chelsea ispostavio kao sjajan potez.

Silva je ove sezone standardan u Tuchelovoj ekipi, pa je do sada skupio 22 nastupa u svim takmičenjima, te uspio postići dva pogotka uz dvije asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Ako su silvi produzili ugovor ,pa sto prodase Ivanovica prije par godina ,jos mladji bio od ovog Ne vrijedi za neke igrace 32-33 god + out
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi