Konačno i zvanično saopštenje: Leroy Sane je novi igrač Bayerna
Foto: fcbayern.com

Bavarci predstavili svoje novo pojačanje

Konačno i zvanično saopštenje: Leroy Sane je novi igrač Bayerna · Zvanično

Još jučer je Leroy Sane stavio potpis na ugovor sa Bayernom u trajanju od pet godina.

24-godišnji krilni napadač je jučer obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor u prostorijama bavarskog velikana. Na taj način je realizovan njegov transfer navodno vrijedan 50-ak miliona eura.

Jučer je Bayern greškom na jednom od zvaničnih sajtova objavio fotografiju Sanea sa potpisa ugovora, iako se to trebalo desiti tek danas.

A danas konačno i stiže potvrda Saneovog transfera u Bayern.

"Jako smo sretni što Leroy postaje igrač Bayerna. On je igrač koji pravi razliku i pojačat će naš tim svojim kvalitetom. Sa Sergeom Gnabryjem, Kingsley Comanom i Leroyem smo sada fleksibilni na najvišem nivou na krilnim pozicijama koje su jako važne za našu igru. Želio bih se zahvaliti Manchester Cityju na povjerljivim i konstruktivnim pregovorima", izjavio je sportski direktor Bayerna Hasan Salihadmižić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern je jako veliki klub i ima velike ciljeve. Ti ciljevi i meni odgovaraju. Radujem se novom izazovu i jedva čekam početi trenirati sa ekipom. Trenera Hansija Flicka poznajem još iz U21 reprezentacije, tamo smo imali jako dobre odnose... Želim osvojiti što više naslova sa Bayernom, a Liga prvaka je prioritet", izjavio je novi fudbaler Bayerna.

Inače, Sane je prehodne četiri godine proveo u Manchester Cityju, klubu u koji je stigao iz Schalkea. Ipak, već neko vrijeme je bio nezadovoljan svojim statusom u ekipi, a sada mu se ispunila želja za promjenom sredine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJ90
Goretzka besplatno. Nübel besplatno. Kouassi besplatno. Davies 10M, Cuisance 10M, Pavard 35M, Sane manje od 50! BRAVO HASANE!!!
14 0
user1583752673
Liga prvaka nikad blize. Dobro dosao Leroy!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi