Konačno poznato koliko Renato Sanches ima godina

Morao pokazati svoj rodni list

Konačno poznato koliko Renato Sanches ima godina

Endin Čaušević

Saga oko starosti reprezentativca Portugala i igrača Bayerna, Renata Sanchesa, napokon je završena.

Portugalac je prethodnih dana bio u centru pažnje evropske sportske javnosti, jer su mnogi posumnjali da ima više godina nego što je to prikazano. Ovaj 18-godišnji fudbaler je ostvario veliki transfer u Bayern, te je standardan u selekciji Portugala koja večeras igra finale Evropskog prvenstva.

Sve ove stvari navele su pojedine medije u Evropi da posumnjaju na to da je Sanches stariji nego što se predstavlja. Ipak, Portugalac je odlučio stati u kraj svim pričama, te je dao jasan dokaz da ima 18 godina.

Naime, u javnost je dospio rodni list portugalskog fudbalera na kojem se jasno vidi da je on rođen 18. avgusta 1997. godine. Razlog za sumnju bio je taj što je on registrovan tek 2002. godine, ali to se desilo zbog svađe njegovih roditelja kada se Renato rodio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi