Konačno priznao probleme u reprezentaciji: "On je vrhunski golman, puno je dao našoj zemlji"

Nakon mjeseci šutnje

Konačno priznao probleme u reprezentaciji: "On je vrhunski golman, puno je dao našoj zemlji"

A. Čaušević

Početak juna u neparnim godinama obično znači i okupljanje reprezentativnih igrača. Međutim, selektori ponekad i ne računaju na najbolje, što zbog povreda što zbog nekih drugih stvari. 

Nakon mjeseci čekanja o problemima u svlačionici reprezentacije Čile progovorio je Gary Medel, odnosno konfliktu između Cladija Brava i nekoliko igrača nakon što nije izboren plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

"Jasno je da u svlačionici postoje problemi s Claudiom zbog svega što se desilo. To treba da se riješi interno, a ne da se priča javno jer to izaziva negativnu energiju. Razgovor treba biti obavljen licem u lice, kao muškaraci...", rekao je iskusni veznjak.

Rekao je da su mu vrata reprezentacije otvorena te da ne bi imao problema s bilo kojim od igrača.

"Naravno da bih pokušao da razgovaram s Claudiom, nadam se da će doći. Za njega su vrata reprezentacije otvorena, sigurno ne bi imao problema sa svojim prisustvom, svi smo mi prijatelji ovdje. Imam četiri ili pet prijatelja", kazao je Medel.

Pohvalio je karijeru Brava za kojeg kaže da je vrhunski igrač te da su mu vrata reprezentacije otvorena.

"Claudio je vrhunski golman, koji je uradio dosta toga za zemlju i može biti od koristi za nas. Dobro se ponašao u svlačionici i van terena. Na terenu dobro brani i dobar je kod dugih lopti".

Otkrio je i razlog zašto je uopšte odlučio da progovori o problemu u svlačionici.

"Dosta negativne energije se stvorilo između nas zbog svega što je rečeno o nama, da imamo igrače koji nisu dio tima.. Kao što je Vidal rekao, da smo mi pravili ekipu ovdje bi bili Valdivia, Pinila...Svi naši prijatelji."

Reprezentaciju Čilea u narednom periodu očekuju nastupi na Copa Americi. Čileanci se nalaze u grupi C zajedno sa Urugvajom, Ekvadorom i Japanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi