Poznati domaćini Copa Americe 2020. godine

Predstavljene su i još neke novine

Poznati domaćini Copa Americe 2020. godine

S. Grebović

Na današnjem sastanku fudbalskog saveza Južne Amerike CONMEBOL-a, donesena je odluka da će Argentina i Kolumbija biti zajednički organizatori Copa Americe naredne godine.

Takmičenje će se igrati u novom formatu, a pored domaćinstva iz saveza su saopštili još neke detalje. 

Iz CONMEBOL-a su istakli da će i na turniru 2020., kao i ove godine, učestovati deset južnoameričkih reprezentacija i dvije gostujuće selekcije. Podsjećanja radi ove godine ćemo na prvenstvu Južne Amerike gledati reprezentacije Japana i Katara. 

Pojašnjeno je kako će reprezentacije biti podjeljene u dvije grupe sa po šest timova na osnovu geografskog položaja, na sjevernu i južnu zonu. Kolumbija će tako igrati sa Brazilom, Ekvadorom, Venecuelom, Peruom i jednom od gostujućih selekcija.

S druge strane, Argentina će se sastati sa Čileom, Paragvajem, Bolivijom, Urugvajem i drugom gostujućom selekcijom.

Prve četiri reprezentacije iz obje grupe izboriće plasman u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi