Konačno se našao tim koji želi potpisati Usaina Bolta
Foto: EPA

Ponuda na adresi najbržeg čovjeka svijeta

Konačno se našao tim koji želi potpisati Usaina Bolta

M. Šljivak

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt konačno je našao tim koji ga želi potpisati.

Legendarni sprinter pokušava izgraditi fudbalsku karijeru, pa je tako trenirao sa mnogobrojnim timovima među kojima su i Borussia iz Dortmunda, te norveški Stromsgodset.

Međutim, ugovor nije dobio, pa se odlučio okušati u Australiji. Central Coast Marinersi su mu ponudili probu, ali našao se i tim koji ga želi odmah dovesti.

Radi se o ekipi Las Vegas Lights koja se takmiči u drugom fudbalskom razredu u SAD-u. Vlasnik ovog tima Brett Lashbrook spreman je dovesti Bolta.

"Naravno da bih želio Bolta. On je najbrži čovjek na svijetu, trenirao je sa nekim od najboljih klubova na svijetu i njegov nastup u ovom rangu fudbala ima smisla. Mogao bi uspjet u ovoj ligi", istakao je Lashbrook.

Ovaj tim je formiran prošle godine, a interesantno je da dres kluba iz Grada grijeha nosi nekada najveći svjetski telenat Freddy Adu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi