Najteži mogući žrijeb za FK Sarajevo

Prvo pretkolo Konferencijske lige

Najteži mogući žrijeb za FK Sarajevo

Haris Zilić

U švicarskom Nyonu je danas održan žrijeb za prvo pretkolo Konferencijske lige, a u bubnju su bila i dva bh. predstavnika, FK Sarajevo i FK Velež.

FK Sarajevo je imao status nositelja, a FK Velež nije imao status nositelja uoči današnjeg žrijeba.

U ponedjeljak su određene i grupe prije žrijeba, gdje su naši protivnici saznali potencijalne rivale.

U ovom tekstu bazirali smo se na FK Sarajevo, koji je za potencijalne protivnike dobio: Torpedo (Bjelorusija), Aktobe (Kazahstan), Marsaxlokk (Malta), Mornar (Crna Gora), Tallina Kalev (Estonija).

Voljom žrijeba u Nyonu, FK Sarajevo je za protivnika u prvom pretkolu Konferencijske lige dobio ekipu Aktobe iz Kazahstana koja je bila najteži protivnik od pet mogćih.

Prvi susret se igra 11. jula u Kazahstanu. Utakmice 1. pretkola Konferencijske lige igrat će se 11. i 18. jula.

Oglasi

Borac protiv prvaka Albanije

Ranije je u Nyonu održan i žrijeb prvog pretkola Lige prvaka, a u bubnju je bio bh. prvak ekipa Borca.

Ekipa Borca za protivnika dobila je prvaka Albanije ekipu Egnatije.

Utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka igraju se 9/10, te 16/17 jula 2024. godine. Tačni datumi za svaki klub, kao i satnice biti će određene do 21. juna 2024. godine.

Već je bilo dosta promjena u redovima Borca. Umjesto Vinka Marinovića za trenera je došao Mladen Žižović. Klub je produžio saradnju sa Stojanom Vranješom, ali nekolicina igrača je napustila klub.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

FK Borac je nedavno predstavio pojačanje za Ligu prvaka, a radi se o nekadašnjem juniorskom reprezentativcu Holandije Jurichu Carolini. On je sa Borcem potpisao ugovor na godinu dana, a po vokaciji je lijevi bek, te može da pokrije i poziciju štopera.

Novi golman Borca je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Nikola Milićević koji dolazi iz redova federalnog prvoligaša ekipe Stupčanice iz Olova. Pored toga, Borac bi uskoro trebao ozvaničiti i važan potpis.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Sretno Aktobeu protiv butmirskih galaktikosa
3 6
user1603637562
Navijač sam Veleža, ovo Sarajevo glat prolazi.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi