Poznati termini revanša Zrinjskog, Veleža i Tuzla Cityja u Konferencijskoj ligi
Foto: T. Hebib

Svi mečevi u četvrtak

Poznati termini revanša Zrinjskog, Veleža i Tuzla Cityja u Konferencijskoj ligi

E. Ganibegović

Nakon ispadanja Borca u prvom pretkolu Konferencijske i Zrinjskog Lige prvaka, preostalo nam je da tri bh. kluba (Zrinjski, Velež i Tuzla City) pratimo u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Ove sedmice odigrane su prve utakmice, a najviše možemo biti zadovoljni onim što je napravio prvak. 

Zrinjski je u utorak gostovao na Air Albania stadionu i s minimalnih 0:1 pogotkom Nemanje Bilbije iz penala savladao Tiranu, te tako stvorio lijepu zalihu pred revanš.

Sinoć je Tuzla City također napravio prihvatljiv rezultat kod favorizovanog AZ Alkmaara i izgubio "samo" 1:0, a i ovaj meč je također riješio penal koji je realizovao De Wit.

Najveće razočarenje definitivno je Velež koji je na Grbavici ugostio malteški Hamrun Spartans i izgubio također minimalnim rezultat.

Poznati su i termini revanša, a sva tri susreta na rasporedu su u četvrtak.

Prvi će na teren Velež. Rođeni gostuju na Victor Tedesco stadionu u Hamrunu, a meč na Malti počinje u 20 sati. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Od 20:45 će Tuzla City na Grbavici biti domaćin AZ Alkmaaru, dok 15 minuta kasnije u Mostaru počinje duel Zrinjskog i Tirane.

Podsjetimo, u slučaju prolaska dalje, Zrinjski će igrati protiv boljeg iz dvomeča Tobol - Lincoln (rezultat prve utakmice 2:0), Velež protiv boljeg iz dvomeča Levski - PAOK (2:0), a Tuzla City ide na Dundee United. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DjevicaMarija
Može Velež pobijediti na Malti pa produžetak i opet prolaz. Forzza Velež
2 1
Ljacmu1
Zrinja glat prolazi, Tuzla bi mogla bit “tvrd orah” ali čini se da nemaju dovoljno snage prema naprijed, a Velež će opet izgubit.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi