Payetova čarolija obilježila noć, Mourinho ne zna kako protiv norveškog tima

Konferencijska liga

Payetova čarolija obilježila noć, Mourinho ne zna kako protiv norveškog tima

M. Šljivak

Još tri utakmice četvrtfinala Konferencijske lige odigrane su večeras. Pobjedu je upisao Marseille protiv PAOK-a s 2:1, te Bodo protiv Rome (2:1), a neriješeno je završila utakmica između Leicestera i PSV-a (0:0).

Marseille je na svom Velodromeu ugostio grčki PAOK i slavio je pobjedu rezultatom 2:1. Junak je sjajni Dimitri Payet koji je upiao asistenciju i gol.

Gerson je 13. minuti zabio za vodstvo domaćeg tima od 1:0 na asistenciju Payeta, da bi u 45. minuti 35-godišnji Payet postigao čudesan gol. Dočekao je loptu od Cengiza Undera na nekih 25 metara od gola i zatim je pogodio rašlje za 2:0.

PAOK je u 48. minuti uspio da postigne bitan pogodak. El Kadduri je zabio za 2:1 što je bio i konačan rezultat meča.

Jose Mourinho i Roma po drugi put su ove sezone poraženi u Norveškoj kod Bodo Glimta. Nakon 6:1 u grupnoj fazi večeras je rimski tim izgubio s 2:1.

Roma je vodila od 43. minute s 1:0, ali je u nastavku Bodo golovima Saltnesa i Vetlesena došao do pobjede od 2:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Leicester i PSV će u revanšu krenuti od nule jer je meč na King Poweru završen bez golova (0:0).

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi