Konkretne cifre postavljene pred Higuaina: I kako da kaže 'ne'?

Ipak, nešto se pita i Juve

Konkretne cifre postavljene pred Higuaina: I kako da kaže 'ne'?

Edmir Škorić

Sudeći po pisanju otočkih medija, Gonzalo Higuain je dobio konkretne cifre, pitanje je može li to odbiti?

Za 30-godišnjeg Higuaina, koji iza sebe ima jako bogatu karijeru, interesuju se Chelsea i Milan, a kako je u Juve došao Cristiano Ronaldo, Argentinac definitivno mora da ode.

Sada vaga ponude, no ona koja mu je stigla iz Chelseaja, barem za njega, djeluje i više nego dobro, s tim da i Juve mora naravno da bude zadovoljan.

Chelsea mu nudi 120 hiljada funti sedmično, dok mu Milan naravno ne može toliko platiti ugovor. On je 2007. godine prešao u Real Madrid za oko 10,8 miliona funti, a kasnije je bio član Napolija u koji je 2013. stigao za 35 mil. funti, dok je u Juventusu od 2016. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stara dama ga je platila čak 78 miliona funti, a popularni Pipita je u 105 utakmica tokom dvij sezone postigao 55 pogodaka i upisao je 12 asistencija. Chelsea će pokušati da ga nagovori na dolazak, Maurizio Sarri ga smatra idealnim za svoj tim, no i Juve se tu pita.

Juve ima određene "šeme" s Milanom, priča se o razmjeni Higuain - Bonucci uz doplatu, tako da i od toga dosta ovisi. Navodno bi Higuain radije ostao u Seriji A, ali Chelsea ima mogućnost da ga dobro plati i to je ono što pravi razliku između londonskog i milanskog kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi