Kontroverzni fudbaler potpisao za Velez: U ugovoru klauzula da ne smije tući žene

Centurion dobio šansu

Kontroverzni fudbaler potpisao za Velez: U ugovoru klauzula da ne smije tući žene

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Ricardo Centurion vraća se u domovinu nakon što je pola godine proveo na posudbi u meksičkom San Luisu.

San Luis nije želio da otkupi ugovor ovog 26-godišnjeg ofanzivca koji je pravio dosta problema van terena. Centurion je nedavno priznao da često voli izlaziti i noćne klubove i napiti se što mu je napravilo ogromne probleme u karijeri.

Centurio je igrač Racinga, ali ovaj klub ga je odlučio poslati na novu posudbu. Naime, narednu sezonu će provesti u Velezu iz Sarsfielda koji se u potpunosti ogradio u ugovoru s ovim igračem.

On u ugovoru s Velezom ima nekoliko klauzula i ukoliko prekrši neku od njih saradnja će se završiti na štetu igrača. No, za mnoge najvažnija klauzula jeste da Centurio ne smije praviti skandale i maltretirati žene jer će odmah ugovor biti raskinut.

On je 2017. godini bio optužen za nasilje kada je istukao svoju djevojku i izbio joj tri zuba. Nakon toga odmah je dobio otkaz u Boci Juniors te je njegova karijera kreula nizbrdo.

Centurion je ponikao u Racingu, a još je igrao za Genovu, Sao Paulo, Bocu Juniors i San Luis.

Promo

Top Komentari

E.Car
Budali nije bitna klauzula u ugovoru. Jer da je svjestan svojih gluposti ne bi ih ni radio jer je time ugrozio svoju karijeru.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi