Stručna analiza majstora za slobodnjake: Pjanića smjestili u grupu s Ronaldinhom

Da li su s nekim pogriješili?

Stručna analiza majstora za slobodnjake: Pjanića smjestili u grupu s Ronaldinhom

E. Čaušević

Legendarni brazilski veznjak Juninho Pernambucano za mnoge je najbolji izvođač slobodnih udarac u historiji fudbala.

Juninho je oduševljavao fudbalski svijet svojim golovima iz slobodnjaka, te je pogađao mrežu iz zaista nevjerovatnih pozicija.

Zbog toga je za mnoge Juninho bez dileme najbolji izvođač slobodnjaka svih vremena, ali ima zaista žestoku konkurenciju samom vrhu liste koju je objavio engleski portal SPORTbible.

Oni su uz pomoć stručnjaka napravili podjelu najboljih i najgorih izvođača slobodnih udaraca u fudbalu, te je i za njih Juninho bez dileme na prvom mjestu. Nekadašnji igrač Lyona svoju karijeru je završio 2013. godine, a iz slobodnih udaraca zabio je čak 75 golova.

Na vrhu liste nalazi se kategorija "svjetska klasa" za izvođenje slobodnjaka, a tu se nalaze Lionel Messi, David Beckham, Siniša Mihajlović i Andrea Pirlo.

Nakon kategorije "svjetska klasa" slijedi lista pod nazivom "podcijenjeni" koja se odnosi na fudbalere koji su fantastični izvođači slobodnjaka, ali ne dolaze previše do izražaja u svojim ekipama.

Oglasi

Na ovoj listi nalazi se i bh. reprezentativac Miralem Pjanić što je sigurno ogromna pohvala za fudbalera Bešiktaša. Pored Pjanića u ovoj kategoriji još su Ronaldinho, Morten Gamst Pedersen, Sebastian Larsson, Gianfranco Zola, Juan Mata i Thierry Henry.

Nakon toga slijedi kategorija "dobri izvođači slobodnih udaraca", a na ovoj listi nalaze se Gareth Bale, Didier Drogba, James Maddison, Kevin De Bruyne, Christian Eriksen, Gylfi Sigurdsson, Alessandro Del Piero, David Alaba, James Ward-Prowse.

Credit: TierMaker

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslije toga dolazi kategorija "pretcijenjeni" u kojoj su igrači koji u svojim timovima često izvode slobodnjake, ali nisu se previše proslavili. Iznenađenje za sve je što se tu našao Roberto Carlos, a očekivano je da je u ovoj kategoriji Cristiano Ronaldo. Također, tu su još Wayne Rooney i Steven Gerard.

I na kraju slijedi kategorija "loši" izvođači slobodnjaka. U ovoj kategoriji nalaze se Memphis Depay, Mario Balotelli, Josip Iličić, Junior Stanislas i Alvaro Recoba što je ogromno iznenađenje s obzirom da je Urugvajac iz slobodnjaka često pogađao.

Top Komentari

pjanke.sa
Jel moguce da napisete pretcjenjeni??? Hebeni glupi nepismeni novinari! Pa ne mogu da vjerujem
5 0
Zaštita Identiteta
Rogerio Ceni mora biti na ovom spisku. Kad imaš golmana zabije 130 golova u karijeri u prvoj ligi i pri tome većinu toga iz slobodnjaka, i ne staviš ga na ovu listu onda koji si je k* i pravio...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi