Zakazao bh. motor u Konyasporu, Višća se raduje ovom ishodu

Konyaspor upisao poraz

Zakazao bh. motor u Konyasporu, Višća se raduje ovom ishodu

E. Ganibegović

Konyaspor je u 20. kolu turske Superlige s 0:1 poražen od Sivasspora.

Jedini gol na utakmici postigao je Leke James u 66. minuti utakmice, a taj šut nigerijskog napadača bio je prvi šut od dva prema okviru gola Ibrahima Šehića koji je svih 90 minuta proveo na golu Konyaspora.

U početnoj postavi ovog tima našli su se i Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović. Bivši igrač Želje odigrao je svih 90 minuta, dok je nekadašnji prvotimac Sarajeva u 71. minuti ustupio mjesto Cekiciju.

Marin Aničić je cijelu utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače.

Ovom ishodu najviše se raduje Edin Višća koji je sa svojim novim klubom Trabzonsporom ostao na liderskoj poziciji s 10 bodova ispred Konyaspora koji je ostao na 39.

Trećeplasirani je Višćin bivši klub Basaksehir s 34 poena, pa druga pozicija Konyaspora još uvijek nije toliko ugrožena. Sivasspor je s 29 poena na osmom mjestu.

U narednom kolu Konyaspor će gostovati upravo kod Basaksehira, dok Sivasspor na svom terenu dočekuje Trabzonspor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 20. kolo:

Konyaspor - Sivasspor 0:1 (James 66')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi