Edin Višća prošao ljekarske preglede
Foto: Trabzonspor

Bivši Zmaj u Trabzonu

Edin Višća prošao ljekarske preglede

E. Ganibegović

Bivši bh. reprezentativac Edin Višća nakon 10 godina napustio je Istanbul Basaksehir i pojačao Trabzonspor.

Bivši fudbaler Budućnosti, Željezničara i Istanbula danas je prošao ljekarske preglede i nema prepreka da debituje za svoj novi klub.

"Višća je bio podvrgnut eho i drugim testovima, kao i kardiološkim pregledima, bolesti grudnog koša, opšte hirurgije, ortopedije i interne medicine", objavio je Trabzonspor.

Edin Vişça sağlık kontrolünden geçti

Višću je Trabzonspor kupio od Bašakšehira za oko 4,3 miliona eura, a dio novca će na osnovu fonda solidarnosti pripasti bivšim klubovima Budućnosti iz Banovića i sarajevskom Željezničaru.

Višća je u Bašakšehir stigao 2011. godine i odigrao je čak 398 utakmica na kojima je postigao 110 golova i dodao 118 asistencija. Nekoliko godina je već kapiten Basaksehira sa kojim je osvojio jednu titulu prvaka Turske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

On je na predstavljanju u Trabzonsporu rekao da se nada novoj tituli, da je svjestan u kakav klub je došao, a potom se putem Instagrama oprostio od svog bivšeg kluba Bašakšehira.

"Tačno 11 godina... Lako je to reći. Šta nisam doživio? Bio sam skoro dijete kada sam ovdje prvi put došao. Ovdje sam osnovao porodicu, naučio turski jezik, naučio da dijelim, da ispadam i da osvajam. Sve sam napravio ovdje. I nkada neću zaboraviti ovaj klub. Prije svega, želio bih se zahvaliti našem predsjedniku Gökselu Gümüşdağu, koji mi je bio stariji brat, pa čak i otac, našim potpredsjednicima, zaposlenicima kluba, našim malobrojnim, ali značajnim navijačima i svima koji su me podržavali", napisao je Višća.

Top Komentari

Vrati se ba u repku! Repka te treba ko koru kruha!
1 0
svasta
Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi