Konyaspor u polufinalu Kupa Turske

Nakon pobjede protiv Sivasspora

Konyaspor u polufinalu Kupa Turske

Fudbaleri Konyaspora plasirali su se u polufinale Kupa Turske nakon što su u revanšu četvrtfinala slavili protiv Sivasspora na domaćem terenu sa 3:2.

Prva utakmica završena je rezultatom 0:0, pa je večerašnji duel odlučivao posljednjeg polufinalistu Kupa Turske. Konya je bolje otvorila susret i poveli su nakon 35 minuta, a strijelac gola bio je Rangelov sa jedanaest metara. Ipak, samo jedan minut kasnije stiglo je izjednačenje, a za goste je pogodio Keles. Do kraja prvog dijela meča viđen je još jedan gol i to ponovo u mreži gostiju, a strijelac je bio Fofana.

Nastavak meča donio je još dva pogotka. Prvo su gosti pogodili za 2:2 preko Kilinca i tada se činilo da će oni u polufinale. Ipak, junak domaćih bio je Fofana koji je u 79. minuti pogodio za veliko slavlje navijača Konyaspora. Naš A reprezentativac Riad Bajić odigrao je 82 minute za domaće, dok su naši mladi reprezentativci Milošević i Hadžiahmetović ušli pred kraj meča. 

Konyaspor će u polufinalu Kupa Turske igrati protiv Kasimpase. Podsjetimo, u drugom meču polufinala igraju Basaksehir i Fenerbahče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi