Bh. stručnjak priredio senzaciju u Kopru i doveo Maribor na korak od titule

Radomlje kroji vrh tabele u Sloveniji

Bh. stručnjak priredio senzaciju u Kopru i doveo Maribor na korak od titule

E. Škorić

Nogometaši Radomlja priredili su iznenađenje u 35. kolu Prve lige Slovenije, pa su pobijedili favorizovani domaći Koper s 3:1.

Tim koji s klupe vodi mladi i perspektivni bh. stručnjak Nermin Bašić iznenadio je Koprane u pretposljednjem kolu prvenstva, te je tako zadržao Maribor na vrhu tabele.

Mariboričani imaju bod više od Kopera, pa u Muri narednog vikenda igraju za titulu. Koper se pak nada kiksu Mariborčana u zadnjem kolu i pobjedi u gostima kod Brava, iako su svjesni da su danas sami sebi presudili.

Interesantno da Radomlju ova utakmica nije ništa značila, ali odlučili su ostati profesionalni do kraja i dati sve od sebe, pa su zasluženo pobijedili protiv danas nedovoljno dobrog Kopera.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Jedan od strijelaca u timu Radomlja bio je i bivši napadač Mladosti i Sarajeva Gedeon Guzina, a pored njega pogađali su još i Čuić te Čalušić.

Top Komentari

HiTi
Nasi strucnjaci svugdje po svijetu su uspjesni, samo kod nas corak,.. Sta li je, do koga je,...
1 0
Sanska_Prangija
Cuic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi