Korak po korak Mulalić ide tamo gdje i želi

Polako ostvaruje zacrtano

Korak po korak Mulalić ide tamo gdje i želi

A. Čaušević

Edis Mulalić je jedini bh. trener u crnogorskom prvenstvu. 

Mulalić je početkom sezone preuzeo ekipu Rudar Pljevlja kada se nalazila od ivice gašenja.

Bh. trener je po drugi put na klupu Rudara sjeo u izuzetno teškoj situaciji za ovaj klub, međutim postepeno ostvaruje zacrtano.

Osvajajući bod po bod Mulalić je uspio izvući svoj tim iz opasne zone, a u 15. kolu upisan je remi na svom terenu.

Rudar je danas dočekao Zetu. Najznačaniji detalji sa ovog meča desili su se na samom otvaranju susreta.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a oba gola su postignuta u prvih desetak minuta susreta. Soppo je autogolom doveo domaće u vodstvo u sedmoj, da bi u 12. minuti Yamoah pogodio za izjednačenje.

"Mislim da publika koja je došla na stadion nije zažalila. Istina je da smo rano poveli uz dosta sreće, ali isto tako i primili gol. Međutim na način na koji smo primili gol nismo uspjeli da ga postignemo iz iste situacije. Lopta je pogodila prečku", rekao je Mulalić nakon utakmice i dodao:

"Bila ovo muška ravnopravna borba i msilim da je krajnji ishod realan. Mi smo na ovoj utakmici svima pokazali da smo za samo par mjeseci postali takmičarski konkurentan tim."

Rudar nakon 15 odigranih kola ima isto toliko bodova i trenutno je sedma ekipa na tabeli, tj. nalazi se poziciju iznad zone opasnosti.

Top Komentari

GGAAZZIIJJA
KOLIKO KNJIGA OVAJ GOSPODIN nije procitao..
0 3
Mungos
Sretno Sablja!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi