Koronavirus glavni razlog što Manchester United nije kupio Jadona Sancha

Ne žele rizikovati

Koronavirus glavni razlog što Manchester United nije kupio Jadona Sancha

E. Škorić

Jadon Sancho sve je dalje od Manchester Uniteda, a navodno je strah od novog buktanja koronavirusa najveći razlog što engleski klub ne završava posao.

Učinak pandemije glavni je faktor u oklijevanju Manchester Uniteda da Borussiji iz Dortmunda plati 100 miliona funti za reprezentativca Engleske, prenose otočki mediji.

Neizvjesno je i dalje hoće li se i kada vratiti navijači na stadione, a osim toga postoji strah da će krenuti nova kriza. Klubovi su u sve težoj situaciji i United nije želio riskirati kupovinom talentovanog napadača iz Borussije.

United će izgubiti do 5 miliona funti za svaki meč odigran iza zatvorenih vrata, novac od sponzora bi mogao biti manji nego ranije, a i Unitedu niko ne garantuje da će izboriti Ligu prvaka koja takođe donosi velike prihode.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Većina klubova, pa tako i United, pričekat će da vide kako će se stvari odvijati, pa će nakon nekoliko sedmica, ako već bude potrebe, krenuti za velikim pojačanjima.

Transfer rok je produžen i svakako ima vremena. Navijači na Old Traffordu se nadaju da će Sancho na kraju ipak doći u Manchester, ali engleski velikan s pravom oklijeva s transferom i ne želi se dovesti u tešku situaciju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi