Koronavirus stigao i u kinesku Superligu, zaražena je velika zvijezda

Pozitivan na Covid-19

Koronavirus stigao i u kinesku Superligu, zaražena je velika zvijezda

Admin Čaušević

Iako je broj zaraženih koronavirusom u Kini posljednjih desetak dana drastično opao virus nije u potpunosti iskorijenjen u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. 

Marouane Fellaini je postao prvi fudbaler iz kineske Superlige čiji je test bio pozitivan. Belgijanac se zarazio u provinciji Jinan.

Bivši igrač Evertona i Manchester Uniteda koji je trenutno nastupa za Shanddong Luneng je u provinciju Jinan stigao 20. marta kada je i testiran.

Dva dana kasnije ispostavilo se da je 32-godišnji veznjak pozitivan na Covid-19 što znači da će nakon ovog slučaja fudbal u Kini dodatno pričekati.

Inače, Fellaini je prvi fudbaler iz kineske Superlige koji je zaražen Covidom-19. Belgijanac je u Kinu stigao prošle godine i u prvoj sezoni za svoj klub je postigao čak 13 golova.

Top Komentari

Zoilomas
A mali broje aaa?? Koga kinezi lazu!?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi