Kortrijk deklasirao Westerlo, Handžiću tri minute

Belgijska liga, 27. kolo

Kortrijk deklasirao Westerlo, Handžiću tri minute

Večeras su odigrana četiri susreta 27. kola belgijske Jupiler lige. Najubjedljiviju pobjedu ostvario je Kortrijk, koji je kao domaćin nadigrao Westerlo rezultatom 6:0.

Kortrijk je pitanje pobjednika riješio već u prvom poluvremenu, kada je zahvaljujući golovima Santinija i Chevaliera rezultat na semaforu stajao 3:0. 

Ofanzivna igra domaćih nastavljena je i u drugom dijelu utakmice, pa je tako Santini golovima u 52. i 73. minuti povisio na 5:0, da bi minutu kasnije konačnih 6:0 postavio Chevalier. 

Donedavni fudbaler Sarajeva Faris Handžić šansu za igru u timu Westerloa dobio je u 87. minuti, dok je Enes Sipović cijeli susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Belgijska Jupiler liga, 27. kolo:

Lokeren - Mouscron 1:0
Cercle Brugge - Waregam 2:2
Kortrijk - Westerlo 6:0
Oostende - Charleroi 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.