Kortrijk se osvetio za Kup, Zukanović na klupi Genta

Jupiler liga Belgije

Kortrijk se osvetio za Kup, Zukanović na klupi Genta

Drugoplasirani tim na tabeli Jupiler lige Belgije Club Brugge remizirao je na gostovanju kod Lirsea u 22. kolu.

Gosti su poveli prekoVazqueza u šestom minutu drugog poluvremena, a konačnih 1:1 postavio je Hazurov u sudijskoj nadoknadi vremena.

Beveren je na domaćem terenu ubjedljivo savladao tim Monsa rezultatom 4:1. Gosti su poveli nakon 14 minuta igre, a strijelac je bio Dussenne. Potom je uslijedio veliki preokret domaćina kojeg su kreirali Demjan i sjajni Veselinović koji je postigao hat trick.

Lokeren je dobru formu potvrdio trijumfom nad Cercle Bruggeom rezultatom 3:0 na gostujućem terenu. Strijelci za Lokeren bili su Vanaken u petom minutu utakmice i Harbaoui dva puta, pet minuta prije kraja utakmice odnosno u sudijskoj nadoknadi vremena.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Charleroi je rezultatom 2:0 savladao Leuven na domaćem terenu, a strijelci pogodaka bili su Gnohere sedam minuta prije kraja, odnosno Kebano u sudijskoj nadoknadi vremena. Gosti su od 43. minuta igrali sa igračem manje, a isključen je Gislason. Kebano u trećem minutu nastavka kod domaćina promašio penal, dok je Thiere dvadeset minuta prije kraja isključen, pa su i jedni i drugi kraj utakmice dočekali sa po deset igrača.

Gent naših Ervina Zukanovića i Ante Puljića na domaćem je terenu poražen od Kortrijka. Nakon dva sudara ova dva kluba u Kupu Belgije, Gent i Kortrijk večeras su se sastali u prvenstvu, a rezultat je na kraju glasio 1:0 u korist gostiju. Jedini gol na utakmici postigao je De Smet u posljednjim sekundima utakmice. Puljić je igrao svih 90 minuta, dok Ervin Zukanović nije ulazio u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.