Kortrijk slavio, Zukanović zabio, pa pocrvenio

Bh. internacionalac strijelac

Kortrijk slavio, Zukanović zabio, pa pocrvenio

Edmir Škorić

Nevjerovatne partije pruža bh. internacionalac Ervin Zukanović u Belgiji. Ipak, danas je na njegov postignuti pogodak u dresu Kortrijka mrlju stavio crveni karton, kojeg je zaradio nakon što je skrivio penal.

Zukanovićev Kortrijk je s 2:1 slavio u devetom kolu Pro lige Belgije protiv Standarda iz Liegea. Upravo naš interancionalac dovodi domaće u prednost u devetoj minuti.

 

U 41. minuti jedan od potencijalnih kandidata za poziv u reprezentaciju pravi nesmotren potez, skrivio je penal i zaradio crveni karton. Gonzalez je bio siguran sa bijele tačke i gostima donio izjednačenje.

 

Ipak, Zukanovića je "izvukao" Chavarria, koji je u 67. minuti postigao drugi pogodak za domaću momčad, a s tim rezultat je završen susret. 

 

Napomenimo da je Zukanoviću ovo četvrti prvenstveni pogodak i prvi je strijelac Kortrijka.

 

Pro liga Belgije, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Kortrijk - Standard 2:1 (Zukanović 9, 41 - ck, Chavarria 67/ Gonzalez 41 - penal)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.