Košarkaši čekaju odluku Evropske komisije

Odluka o sukobu Eurolige i FIBA

Košarkaši čekaju odluku Evropske komisije

M. Šljivak

Evropska komisija uskoro će donijeti konačnu odluku o sukobu između FIBA i Eurolige.

Sukob dvije organizacije već je odavno glavna tema u evropskoj košarci. FIBA je novim sistemom kvalifikacija praktički onemogućila igračima iz Eurolige i NBA lige da nastupaju za nacionalne timove, jer se termini poklapaju sa utakmicama najjačih liga svijeta.

Euroliga je zatim ušla u žestok sukob sa svjetskom kućom košarke (FIBA). Čelnici ove organizacije ne dopuštaju klubovima da puste košarkaše u reprezentaciju, dok je dobar dio nacionalnih timova odlučio da ipak pozove najbolje igrače.

Iako je izgledalo kako do kraja sukoba ne može doći jer nijedna strana ne želi da popusti, uskoro će se  znati "pobjednik" ovog obračuna.

Evropska komisija je ta koja će odlučiti u korist jedne od organizacija. Saslušane su obje strane i odluka Evropske komisije biće konačna bez obzira na mogući dogovor između zaraćenih strana.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo kreću već za dvije sedmice i ubrzo ćemo znati u kakvim sastavima će nacionalni timovi ući u ovo takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi