Košarkaši Iskre i Cazina u derbi susretu za prvo mjesto

Iskra u Bugojnu dočekuje Cazin

Košarkaši Iskre i Cazina u derbi susretu za prvo mjesto

Samir Mlaćo

Danas će u Bugojnu, tačnije u dvorani KSC-a sa početkom u 18:30 sati biti odigran derbi susret A-2 lige Sjever u kojem će snage odmjeriti KK Iskra Bugojno i KK Cazin. 

Bugojanci  nakon devet odigranih kola imaju 15 bodova, kao i gosti iz Cazina koji su na drugom mjestu radi bolje koš razlike, a prvi je Bihać koji ima 16 osvojenih bodova. Trener bugojanskih košarkaša Mujo Kovačević optimista je  uoči ovog duela.

"Mi smo do sada ostvarili ono što je zacrtano, a to su dvije gostujuće pobjede koje su bile preduslov da dođemo do ove utakmice sa Cazinom koja će najvjerovatnije odlučiti o tom prvom mjestu. Nama treba ta pobjeda od nekih 15-16 poena da bi bili sigurni u slučaju istih bodova sa ekipom Cazina. Nadamo se da ćemo to ostvariti i ako budemo ispoštovali ono što smo radili mislim da pobjeda neće doći u pitanje", kazao je Kovačević koji je svjestan da će njegovim momcima trebati podrška navijača.

"Mi smo kontaktirali dosta ljudi koji nas prate i koji su do sada dolazili da angažuju svojih prijatelja i poznanika  da dođu i nam pomognu podrškom sa tribina. Lakše je igrati kada ima navijača, igrači će im sigurno priuštiti lijepu predstavu i priču za ubuduće", dodao je.

Zanimljivo da je ovaj susret bio pod upitnikom zbog finanijskih problema u KK Iskra, što je u razgovoru za SportSrpot.ba prije par dana priznao i sam Kovačević. Bar na kratko, problemi su riješeni.

"Utakmica jeste bila u pitanju, ali poslije našeg  razgovora načelnik je uplatio 1.000 KM i Sportski savez 350 KM. Ta sredstva su nam dovoljna za završetak ovog redovnog dijela prvenstva, ali to sistemski ne riješava probleme. Mi imamo u pogonu naše četiri selekcije koje sutra isto igraju i sve to košta. Uglavnom te mlađe selekcije plaćaju roditelji,a  da je veća podrška vjerovatno ne bi plaćali", dodao je Kovačević na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi