Košarkaši Prijedora startovali sa pripremama

Košarkaši Prijedora startovali sa pripremama

D. Rakanović

Košarkaši Prijedora krenuli su sa pripremama za predstojeću sezonu u kojoj će nastupati u Prvoj ligi RS-a. 

Trener Prijedora Danilo Palalić izvršio je prozivku 5. septembra na kojoj je bilo 12 igrača. 

"Produžili smo saradnju sa Nemanjom i Ognjenom Bilanovićem, Markom Blazom, Draganom Vukovićem i kapitenom Srđanom Stakićem, te smo sa te strane izuzetno zadovoljni što je neka okosnica tima ostala. Tu je i nekolicina mladića iz omladinskog pogona, koji se bore za mjesto u ekipi. Nekoliko igrača je na probi, pa ćemo da vidimo možemo li tu šta napraviti. Pored toga pregovaramo sa nekoliko igrača koji bi dodatno osnažili našu ekipu. Uskoro bi trebali kompletirati roster", rekao ja za SportSport.ba Palalić.

Kompletne pripreme će košarkaši Prijedora odraditi u svom gradu, a u planu je da do početka prvenstva odigraju pet-šest kontrolnih utakmica. 

Prema riječima Palalića, u klubu ne postoji neki rezultatski imperativ za predstojeću sezonu. 

"Pa iskreno mi smo još na putu stabilizacije kluba,  ne samo rezultatske nego i organizacione tako da imperativ nekog rezultata kod nas ne postoji. Kao što znate, u sezoni 2015/16 smo osvojili titulu i stekli pravo nastupa u prvenstvu BiH, ali nažalost zbog nedostatka finansija smo od toga odustali,  tako da smo silom prilika odlučili da na ovom nivou i u uslovima koje imamo izgradimo jedan zdrav sportski kolektiv i čekamo neke bolje dane.  Sigurno je da ćemo se boriti da ostvarimo što bolji rezultat, jer je to sportski ali se ne opterećujemo sa tim. Vidjećemo. Raduje me činjenica da se dogovori poštuju i da smo jedan od rijetkih klubova koji ispunjava svoje obaveze prema igračima i Košarkaškom savezu RS-a", rekao je Palalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi